Rollators, voor wie en wat?

Rollators zijn er in allerlei vormen en maten. De meesten lijken in de verste verte niet meer op een ouderwets looprek. Meestal associëren we rollators met oude omaatjes. Maar dat beeld klopt niet helemaal. Doordat rollators er nu in allerlei vormen en maten zijn, zijn ook de gebruiksmanieren nu veel diverser. Rollators zijn er in principe voor alle mensen die moeite hebben met zelfstandig lopen. Vaak komt dit met de jaren maar sommige mensen hebben hier al moeite mee door bijvoorbeeld een aangeboren afwijking of door het meemaken van een ongeluk. Rollators kopen voor verschillende doeleinden en ondersteuningen is tegenwoordig heel makkelijk. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. In deze blog help ik daar een handje bij.

 

Boodschappenrollator

 

Een boodschappenrollator is in principe een boodschappentas op wielen. Door de boodschappenrollator hoef je geen zware tassen meer te tillen en zo behoud je een stukje alledaagse vrijheid. Met zo’n boodschappentas heeft u een ruime tas om veel of weinig boodschappen goed in op te bergen en ondersteuning tijdens het lopen.

 

Kinderrollator

 

Wanneer uw kind niet zelfstandig kan lopen of minder mobiel is, kunt u kiezen voor een kinderrollator. De rollators zijn ontworpen in samenwerking met verschillende experts op het gebied van lichamelijk ontwikkeling zoals fysiotherapeuten. Zo krijgt uw kind de ondersteuning die het nodig heeft om een goede ontwikkeling door te maken en zich zeker te voelen.

 

Binnenrollator

 

De binnenrollator is speciaal ontworpen voor het gebruik binnen huis. Er is gekozen voor een lichter model dat uw vloeren niet zal beschadigen. U zou de binnenrollator ook kunnen gebruiken als serveerwagen of makkelijk verplaatsbaar bijzettafeltje. De binnenrollator wordt meestal gebruikt door mensen die óf helemaal niet meer goed te been zijn óf door mensen die iets minder mobiel zijn en zichzelf op deze manier minimaal en enkel binnenshuis willen kunnen ondersteunen.

 

Parkinsonrollator

 

Als u lijdt aan de ziekte van Parkinson is een gewone rollator vaak niet stevig en daardoor niet veilig genoeg. Parkinsonrollators zijn speciaal gemaakt voor mensen die deze ziekte hebben. Hierdoor wordt kunt u op uw rollator vertrouwen en bent u weer mobiel.

 

Reisrollators

 

Reisrollators zijn licht en makkelijk op te vouwen. Zo kunt u uw rollator makkelijk meenemen bijvoorbeeld op vakantie of in de trein. Ook schept deze rollator de mogelijkheid om een reserve-exemplaar bij een vriend of familielid te plaatsen. Doordat de rollator makkelijk opgevouwen kan worden, staat deze bij uw vriend of familielid niet in de weg.

Andere Artikelen