Met deze tips voel je je sterker en fitter

Zou jij je graag wat sterker willen voelen? De eerste manier waar je meteen aan denkt is natuurlijk om vaker te sporten. Dit is echter niet de enige manier hoe je je sterker kunt voelen. In deze blogs deel ik de dingen die ik heb gedaan om mij fitter en krachtiger te voelen.

Probeer een vechtsport

Het gevoel van kracht wordt niet alleen veroorzaakt door fysiek sterk te zijn.. Je hoeft niet meer spiermassa te krijgen en vaker te trainen om je sterk te voelen. Het beheersen van zelfverdediging schijnt erg goed te zijn voor het gevoel van mentale kracht. Je kunt je namelijk ook mentaal sterker voelen. Om deze reden heb ik een aantal lessen taekwondo gedaan. Toen ik voor de eerste keer in mijn taekwondo pak stapte, had ik geen flauw benul wat ik aan het doen was. Ik had het idee dat ik er niks van zou kunnen. En de eerste les was dit ook zeker het geval. Toch werd ik er steeds iets beter in en kan ik nu zeggen dat ik erg goed ben in zelfverdediging. Dit gaf me een enorm zelfverzekerd en bovendien krachtig gevoel.

Let op je voeding

Je hoeft niet perse te letten op je voeding omdat je dunner wilt worden en af wilt vallen. Gezond eten zorgt er ook voor dat je je sterker voelt. Op het moment dat je veel groenten en fruit eet, zal je lichaam gezonder worden. En als je lichaam gezonder en fitter is, zul je je op den duur ook zo voelen. Bovendien geeft het aanhouden van een gezond eetpatroon ook veel voldoening. Dit draagt zo weer bij aan de mentale kracht. Natuurlijk betekent dit niet dat je nooit meer een pizza of chocolade mag eten. Zo nu en dan een smokkeldagje moet natuurlijk gewoon kunnen. Maar probeer bijvoorbeeld eens 4 weken een regelmatig eet schema aan te houden. Je zult al snel zien dat het een goed gevoel geeft en het steeds makkelijker wordt om aan te houden.

Zelfvertrouwen doet wonderen

Zoals ik al een paar keer heb geprobeerd te benadrukken, is mentale kracht ook erg belangrijk als je je sterker wilt voelen. En mentale kracht kun je alleen voor elkaar krijgen als je zelfverzekerd bent. Dit is iets waar veel mensen moeite mee hebben. En eerlijk is eerlijk, waarschijnlijk is niemand ook 100% zelfverzekerd. Maar zelfvertrouwen is wel iets wat belangrijk is om aan te werken wil je het optimale gevoel van kracht bereiken.

Andere Artikelen