4 keer de leukste bestemmingen dichtbij huis

Wil je er een paar dagen tussenuit, maar heb je maar beperkt de tijd? Dan is een weekendje weg dichtbij huis de perfecte keuze voor jou. Zowel in Nederland als in de landen die ons omringen, zijn er erg veel leuke bestemmingen voor een weekendje weg waar ontzettend veel te zien, proeven en beleven is. Ben je benieuwd wat de leukste bestemmingen voor een weekendje weg in de buurt van Nederland zijn? Lees dan snel verder voor de beste tips.

 

Antwerpen

Met een kleine anderhalf uur rijden vanaf Utrecht ben je in Antwerpen: een bruisende stad met een ontzettend rijke historie. In deze bijzondere stad kun je je vergapen aan de prachtige gildehuizen en andere historische gebouwen, zoals het stadhuis van Antwerpen op de Grote markt. Breng ook zeker een bezoekje aan het Rubenshuis en de Onze-Lieve Vrouwekathedraal in Antwerpen kun je ook heerlijk shoppen en genieten van écht Antwerps bier bij een van de vele brouwerijen. Overnachten doe je in één van de vele hoogwaardige Antwerpen hotels

 

Ameland

Even uitwaaien in eigen land? Overweeg dan zeker een bezoekje aan Ameland. Dit mooie eiland heeft ontzettend veel te bieden. Niet alleen kun je er heerlijk ontspannen aan de prachtige stranden, maar er is ook veel te beleven. Zo kun je de vuurtoren beklimmen, wadlopen, het Natuurcentrum bezoeken, prachtige wandelroutes lopen en zeehonden spotten tijdens een tour op de Robbenboot. Boek een heerlijk verblijf in een Ameland hotel aan de kust en val in slaap met het geluid van de zee op de achtergrond. 

Veluwe

Centraal gelegen in eigen land vind je één van de mooiste natuurgebieden die Nederland te bieden heeft: de Veluwe. Dit prachtige gebied van wel 5000 hectare aan natuur bevat prachtige bossen, zandverstuivingen en heidevelden. Absolute aanraders zijn het wandelen over de Posbank, een bezoekje brengen aan Kroondomein het Loo en natuurlijk het bezoeken van één of meer van de gezellige Hanzesteden op de Veluwe. Overnachten op de Veluwe doe je in een van de vele hotels of een mooi natuurhuisje in het bos. 

 

Maastricht

De Limburgse hoofdstad Maastricht is een stad met voor ieder wat wils. Of je nu houdt van shoppen, bourgondisch genieten of cultuur opsnuiven, Maastricht heeft het allemaal. Breng zeker een bezoekje aan het Vrijthof, de Sint-Janskerk en de Sint-Pietersberg. Vintage shoppen doe je bij Retro & Chic en bourgondisch genieten doe je bij restaurant Tapijn, gelegen in een oude kazerne, of aan de Maas bij restaurant Cinq.

 

Andere Artikelen