Spoedaanvraag energie regel je met deze tips

Oeps! Je bent net een paar dagen te laat met het overstappen van je zakelijke energie. Wat moet je doen? Een spoedaanvraag voor energie is – gelukkig –  mogelijk. Je moet hierbij rekening houden dat een leverancier van zakelijke energie wel bepaalde voorwaarden stelt. Ze moeten bijvoorbeeld weten of je zakelijke energie nodig hebt op hetzelfde adres of dat je te maken hebt met een verhuizing. Bij een spoedaanvraag wil je je bedrijf zo snel mogelijk aanmelden bij een zakelijke energieleverancier. Hoe je dat doet en waar je rekening mee moet houden lees je hier.

Wanneer spoedaanvraag energie?

Het moment dat je erachter komt dat je een spoedaanvraag zakelijke energie nodig hebt, is waarschijnlijk het moment wanneer je een brief hebt ontvangen van de netbeheerder. Wanneer de netbeheerder namelijk merkt dat je geen energieleverancier meer hebt, krijg je automatisch een zogeheten afsluitbrief. Die brief betekent niet dat je direct geen stroom meer ontvangt: er staat in dat je zo snel mogelijk een nieuw contract af moet sluiten, anders word je wel volledig afgesloten. Het kan ook zo zijn dat je op de zaak komt en blijkt dat je energie en stroom al afgesloten is omdat je de brief hebt gemist. Ook in dat geval is een spoedaanvraag van zakelijke energie noodzakelijk.

Zelf spoedaanvraag energie aanvragen

Heb je vijf dagen of minder de tijd om een nieuwe energieleverancier te regelen? Neem dan direct contact op met een nieuwe leverancier die spoedaanvragen behandelt. Geef altijd aan dat het een spoedaanvraag betreft. Een spoedaanvraag van zakelijke energie houdt in dat je binnen de 14 dagen wettelijke bedenktijd van een contract stroom en elektriciteit op je bedrijf wilt krijgen. Hiervoor geldt dat je bij de meeste energieleveranciers moet aangeven dat je afziet van deze bedenktijd. Bij enkele andere zakelijke energieleveranciers betekent dit dat je de energie die je in die 14 dagen verbruikt gewoon betaalt. Hierbij kun je dan nog wel je contract annuleren.

Spoedaanvraag energie door expert laten doen

Om sowieso succes te boeken is het aan te raden om niet zelf op zoek te gaan, maar door een expert het zoekwerk te laten doen. Via Energie-Zakelijk.nl kun je bijvoorbeeld een spoedaanvraag voor je zakelijke energie indienen, zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Dergelijke experts zorgen ervoor dat je binnen enkele dagen energie geleverd krijgt en dat je hiervoor alsnog de scherpste prijs betaalt. Grote kans dat wanneer je dit door een professioneel bedrijf laat uitvoeren je uiteindelijk minder geld kwijt bent dan wanneer je het zelf doet. Zij zoeken namelijk altijd de beste deals en vergelijken meerdere aanbieders met elkaar. Ook onderhandelen ze voor jou zodat je de beste aanbieding voor zakelijke energie ontvangt, zelfs na een spoedaanvraag.

 

Andere Artikelen