Naar het strand met de hond, wat kan je allemaal doen?

Er zijn in deze tijd van het jaar maar weinig dingen zo fijn als een flinke wandeling over het strand. Heerlijk uitwaaien en na afloop jezelf (en de rest van je gezin) belonen met een grote beker warme chocolademelk met slagroom. Maar vergeet ook de hond niet! Sowieso gaat die het geweldig vinden om eens lekker uit te waaien, de wind door zijn vacht, naar de golven happen en rollen in een klont zeewier. Het is dan wel slim om een bench in de auto te zetten waar hij voor de terugweg in kan. En een goed was of stofzuigbaar kleedje in de hondenmand thuis. Want hoe goed je je hond ook in bad doet en afspoelt, zo’n vacht lijkt al dat zand telkens maar met beetjes tegelijk los te laten. Even het kleedje in de was en ook de mand kan er weer tegen.

Op zaterdag- of zondagochtend naar het strand: traditie

Bij ons thuis was het, tijdens de winterstop van alle sporten, traditie om op zaterdag- of zondagochtend naar het strand te gaan. We (broerlief en ik) gingen dan met onze vader “de hort op”. Onze moeder bleef dan thuis, dan kon zij even bijkomen van een weekje fulltime moeder zijn. En onze vader had gelijk, op zijn manier, een papadag te pakken. Mam blij, pap blij en wij zeker blij.

Zandkastelen bouwen en vliegeren

Natuurlijk is een strandwandeling an sich altijd al een goed idee. Maar nog veel leuker is het als je echt iets gaat doen op het strand. Bijvoorbeeld bijzondere schelpen zoeken, een zandkasteel bouwen of vliegeren. Van de schelpen kun je thuis weer iets moois knutselen of je bewaart één schelp van iedere strandwandeling. Zo heb je later een hele pot vol herinneringen. Een zandkasteel bouwen gaat eigenlijk alleen bij laag water. Dan is het zand stevig genoeg om ermee te kunnen bouwen. En vliegeren? Daar heb je natuurlijk wind voor nodig, maar ook weer niet te veel.

Een winterwandeling langs het strand

In veel kustplaatsen worden winterwandelingen georganiseerd. Zeker op tweede kerstdag zijn deze wandelingen zeer in trek. Je loopt dan direct (een deel van) de calorieën van eerste kerstdag er weer af. En je bouwt weer lekkere trek op voor het diner van dag twee. Ook is het altijd even een welkome afleiding van alle drukte en warmte in huis. Dus: pak jezelf, je kinderen en de hond goed in en trek er, ook in de winter lekker op uit.

Andere Artikelen