Info en tips over goedkope e-bikes!

Goedkope elektrische fietsen

Goedkope elektrische fietsen zijn een prima alternatief als je niet vaak gebruik gaat maken van jouw e-bike of wilt ondervinden of een elektrische fiets iets is wat bij je past. Met goedkope elektrische fietsen hoef je dus niet direct diep in de buidel te tasten, terwijl je wel kennis kunt maken met deze slimme manier van vervoer. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als jij je wilt oriënteren op de aankoop van een goedkope E-bike. De aankoopprijs van een elektrische fiets is een behoorlijke investering en is vaak afgeleid van het type en de positie van de motor en de accucapaciteit. Natuurlijk is ook het merk van de fiets van grote invloed op de uiteindelijke aankoopprijs. Toch is het niet zo dat goedkope elektrische fietsen niet van een gerenommeerd of betrouwbaar merk kunnen zijn. Vaak hebben deze leveranciers ook een goedkoper instapmodel wat jou de mogelijkheid geeft om op een leuke én voordelige manier kennis te maken met de elektrische fiets.

Waar moet je op letten als je goedkope elektrische fietsen wilt kopen?

Zeker als je er nog niet over uit bent of een e-bike of elektrische fiets iets is wat bij je past, is het verstandig om te kijken naar de aankoop van goedkope elektrische fietsen. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden tijdens de aanschaf van een voordelige e-bike. Zo is het goed om te kijken naar de capaciteit van de accu. Welke actieradius heeft deze? Is dit voldoende voor het doel waar je jouw goedkope elektrische fiets straks voor wil gaan gebruiken? Des te hoger de accucapaciteit, des te hoger de prijs voor de e-bike zal uitvallen. Goedkope elektrische fietsen hebben daardoor vaak een lagere actieradius dan een e-bike in het hogere segment. Daarnaast is het goed om te kijken naar de ondersteuningsstand van de fiets. Is deze zuinig of verbruikt deze behoorlijk wat accuvermogen? Zeker als je kiest voor goedkope elektrische fietsen is het verstandig om te kiezen voor een e-bike met een zuinige ondersteuning. Zo hou je meer accuvermogen over voor het fietsen van lange afstanden.

Voor of achterwielmotor bij goedkope elektrische fietsen

Hoewel de motor van een elektrische fiets zowel aan de voorzijde, achterkant als het midden gepositioneerd kan zijn, vinden we bij goedkope elektrische fietsen de motor vaak in het voor of achterwiel. Een motor die zich in het voorwiel bevindt geeft zijn ondersteuning vaak trekkend. Een achterwielmotor van goedkope elektrische fietsen zorgt juist voor een duwend effect welke zeer effectief kan zijn als u vaak moet klimmen of afdalen. Goedkope elektrische fietsen bieden je dus de mogelijkheid om kennis te maken met deze manier van vervoer, zonder dat je daar veel geld aan uit hoeft te geven.

Andere Artikelen