Verrassende weetjes over Aruba

Aruba staat bekend als typisch vakantieland. Een vakantie Aruba ga je heen  om op het strand te vertoeven en een cocktail te drinken. Je kunt rondom het eiland een beetje op tour gaan, maar het landschap is woestijnachtig. Zo kent iedereen Aruba wel. Echter biedt dit eilandje meer dan deze dingen. In deze blog vertel ik je een paar leuke feitjes over Aruba die je misschien nog niet wist.

Bevolkingsgroepen

Eigenlijk wordt er op Aruba verwacht dat men alleen Papiamento spreekt, de lokale taal. Echter wonen er op Aruba veel en veel meer taligen en nationaliteiten dan dat, de Nederlanders niet meegeteld. Er wonen Europeanen, Oost-Indische, Filippijnse, en Chinese volkeren op het eiland. Maar liefst 90+ nationaliteiten hebben hun thuis hier. De tradities vinden van deze volkeren vinden veelal nog steeds plaats. Er is dus altijd wat leuks te doen wat betreft cultuur! Er is altijd wel een traditioneel feest of een viering.

Prehistorisch

Het eiland is niet alleen mensen, strand, of woestijn. Ga op avontuur door het landschap en je vindt eeuwenoude schilderijen ofwel tekeningen van de Caiquetio shamanen. Deze woonden hier letterlijk duizenden jaren geleden. Je vindt de schilderijen op en rondom de rotsformaties, zoals bij de Fontein en Guadirikiri grotten. Over grotten gesproken, er zijn vele grotten die je kunt bezoeken die je een unieke kijk geven op het eiland.

Schipwrak duiken

Ben je net als ik geïnteresseerd in onderzeese schipwrakken? In de Cariben zijn veel schipwrakken in het water te vinden, die helemaal over genomen zijn door leven, zoals koraal en anemomen. Bij een van de kusten van het eiland vind je twee schepen uit de Tweede Wereldoorlog: de SS Antilla en de SS Pedernales. Hier kun je met een groep duikers heen gaan, ook als je nog niet kunt duiken. De schepen hebben een rijke historie, en op zo’n tour kunnen de duikgidsen je er uitgebreid over vertellen.

Baby schildpadjes

Het eiland is de thuis van verschillende soorten zeeschildpadden. Als je tussen maart en november naar Aruba gaat zullen delen van het strand afgezet zijn om de nestjes van de zeeschildpadden te beschermen, door de Turtugaraba Foundation. De kleine babyschildpadjes maken ook hun ellenlange race naar de zee. Veel baby schildpadjes overleven de reis naar de zee niet, en daar helpt de organisatie bij. Er bestaat een kans dat ook jij de babyschildpadjes kan zien in hun eerste levensfase en op weg naar zee, en dat is een van de leukste dingen ter aarde.

Andere Artikelen