Info voor een goede start van jouw onderneming!

Je gaat beginnen met een eigen bedrijfje. Als startend ondernemer komt er natuurlijk gigantisch veel op je af. Je moet ontzettend veel regelen en komt in contact met instanties waar je nog nooit van hebt gehoord. Opeens ben je verantwoordelijk voor je eigen pensioen. Je moet belastingaangifte doen. Is mijn voorraad wel op pijl? Allemaal vragen die ondernemers hebben moeten beantwoorden om hun onderneming van de grond te krijgen. Ondernemen op zich is een hele uitdaging. Want ondernemen gaat nooit zonder risico. De kans is altijd aanwezig dat jouw idee toch niet zo goed blijkt te zijn als dat je op voorhand dacht. Je inkomen hangt opeens direct af van jouw prestaties met betrekking tot je onderneming. Gezien de vele ondernemers die ons land rijk is kunnen we vaststellen dat vele je al zijn voorgegaan. Op basis van hun ervaring en kennis kunnen we je dus behoeden voor beginnersfouten en gezond van start laten gaan. Lees vooral verder voor praktische tips die jouw onderneming vliegend van start laten gaan. 

Businessplan is dat nodig?

Een onderneming start je niet zonder je huiswerk te doen. Het is goed om vooraf onderzoek te doen naar de concurrentie. Je wilt als nieuwkomer in de markt natuurlijk wel een meerwaarde bieden voor je potentiële klanten. Je moet jezelf onderscheiden om op te vallen en een stukje marktaandeel te kunnen veroveren. Verder is het ook goed om te weten hoeveel alles gaat kosten. Je moet op zoek naar de juiste leverancier. Ook hier gaat een onderzoek aan vooraf. Je moet natuurlijk de zekerheid hebben dat een leverancier de juiste kwaliteit kan leveren. Daarnaast wil je weten welke aantallen je minimaal moet afnemen en wat de levertijden zijn. Gaat dit allemaal lukken met je huidige budget? Of moet je toch ergens nog externe financiering vandaan halen? Door te plannen en vooronderzoek te doen kan je rekening houden met onzekerheden in je begroting. Door alles af te wegen in je businessplan kom je altijd zaken tegen die je anders over het hoofd had gezien. Een goede voorbereiding is bij ondernemen dus echt het halve werk. 

Wat mag niet ontbreken voor een aangenaam kantoor?

Nu je een strak plan hebt voor je onderneming is het zaak om een aangename werkplek te creëren. Vanaf de start zal flink wat uren moeten maken om je onderneming boven water te houden. De opstartfase is een fase waarin je veel moet investeren. Naast geld is het tijd dat je moet investeren. Als je dan zoveel uren kwijt bent aan je nieuwe onderneming is het natuurlijk wel van belang om op een aangenaam kantoor te werken. Veel werk zal verricht worden vanaf je bureau. Urenlang zal je in dezelfde positie zitten. Dit vraagt natuurlijk veel van je lichaam. Om klachten te voorkomen is het absoluut de moeite waard om vanaf de start te investeren in ergonomische bureaustoelen.

Andere Artikelen