Beauty care

Welke eeuw het ook is, schoonheid is altijd van belang geweest. De trends veranderen misschien, maar de onderliggende gedachte blijft hetzelfde: iedereen wil er op zijn best uitzien. Nu, in de 21e eeuw, lijkt het erop dat de schoonheidstrend geworden is, dat je er zo min mogelijk natuurlijk uitziet. Mensen zijn steeds faker, later steeds vaker dingen permanent aan zichzelf veranderen. Of dit een trend de goede kant op is, moet nog blijken. Want hoewel het voor nu alleen nog het herontwerpen van het eigen uiterlijk is, gaan we ook de kant op van genetische modificatie voor de geboorte. Dit is een morele kwestie waarvan we ons af moeten vragen of we die weg wel in willen slaan. Maar voor nu de huidige beauty trends.

Nepnagels

De eerste stap waar ook tieners al vaker mee beginnen, is het nemen van nepnagels. Gel of acrylnagels worden steeds populairder. Het heeft ook zo zijn voordelen. Het weerhoudt je bijvoorbeeld van nagelbijten. Daarbuiten zijn je nagels verstevigd, en blijven ze langer mooi. Je kunt iedere keer weer een nieuwe kleur nemen. Wel is het duur om de nagels iedere maand te laten bijwerken in een salon. Maar daar heeft yinger een oplossing voor: gellak sets die je zelf thuis kunt aanbrengen. Je kunt dus nu ook zelf de nagels aanbrengen, zonder dat je daarvoor naar een salon hoeft te gaan.

Make-up

Veel vrouwen gebruiken ook veel make-up om hun uiterlijk aan te passen. Hoewel te veel make-up in mijn mening de meeste mensen niet per se mooier maakt, is het toch een enorme trend. Sommige mensen gaan zelfs zo ver, dat ze permanente make-up gaan gebruiken voor de wenkbrauwen. Of enorme nepwimpers opplakken. Wat ik persoonlijk niet snap, is dat je gewoon ziet dat het allemaal nep is, en dat mensen het dan alsnog mooi vinden. 

Botox

Nog een stapje verder is botox, waarbij je wilt voorkomen dat je rimpels krijgt. Dit komt doordat de stof inwerkt op de zenuw, waardoor de spierspanning verminderd, en rimpels tijdelijk voorkomen worden. Nadeel is, dat je ook met botox vaak kunt zien dat het niet natuurlijk is, en dat je botox moet blijven gebruiken om rimpels te blijven voorkomen. 

Plastische chirurgie

De zwaarste ingreep is plastische chirurgie, waarbij er op chirurgische wijze iets aan je lichaam verandert wordt. Dit is permanent, en is dus iets waar je goed over moet nadenken voordat je die stap zet. Het bekendste voorbeelden zijn natuurlijk een borstvergroting, opgespoten lippen of filters in de billen.

Andere Artikelen