Fotolijsten, een lijst voor elke herinnering

Foto’s, ik ben er fan van. Misschien ken je het gezegde wel; “Een beeld zegt meer dan duizend woorden” en daar ben ik het compleet mee eens. Met een foto leg je een herinnering vast die je, je hele leven bij je draagt. Naarmate je ouder wordt, verzamel je steeds meer herinneringen. Misschien vergeet je sommige herinneringen wel weer na verloop van tijd. Door het zien van een foto wordt je weer even teruggebracht naar die vergeten herinnering en haal je zonder moeite weer alle emoties op, die bij die herinnering horen. Maar hoe bescherm je nou zo’n mooie herinnering? Wacht dacht je bijvoorbeeld van een fotoboek of fotolijsten?

Een fotoboek maken

Een fotoboek, zoals de naam al verklapt, is een boek met al jouw dierbare herinneringen erin. Een fotoboek kan je zelf maken maar tegenwoordig zijn er ook verschillende online programma’s die het voor jouw kunnen doen. Welke foto’s je in het fotoboek wilt plaatsen is natuurlijk geheel aan jouw. Je kan er voor kiezen om verschillende foto’s in te plaatsen maar je kan het boek ook een thema geven. Zo heb ik ooit een vriendinnetje een fotoboek gegeven met allemaal foto’s van onze 10-jarige vriendschap. We zijn nu niet meer zo close bevriend maar mocht ze ooit nog terugkijken in het boek dan brengt dat haar hopelijk weer terug naar al onze mooie jaren samen.

Fotolijsten

Fotolijsten zie ik als een soort beschermers van je foto’s. Ze omlijsten je herinnering en zorgen ervoor dat deze op zijn mooist blijft. Ooit een foto zonder lijst opgehangen of neergezet? De foto verkleurd of vervaagt of vervormd misschien wel. Met een fotolijst voorkom je dit en zorg je dat jouw foto, en daarmee jouw dierbare herinnering, altijd mooi blijft. Fotolijsten zijn er in zoveel verschillende soorten en maten dat er eigenlijk voor iedereen wel een ruime keuze is. Hout of kunstof, zwart of wit, groot of klein. Het hangt van jouw stijl en jouw voorkeur af welke bescherming jij het beste bij je herinnering vind passen.

Hoe bescherm jij je mooie herinnering?

Gebruik jij ook fotolijsten of maak jij ook een fotoboek om je herinneringen mooi te houden en te bewaren? Of heb jij misschien wel een hele andere manier gevonden om je dierbare herinneringen te beschermen? We zijn erg benieuwd naar jouw creatieve idee(en) en hopen dat je dit met ons wilt delen. Laat hieronder een commentje achter en wie weet breng je ons op nog wel meer goede ideeën.

Andere Artikelen