Renoveren voor beginners

Als je al enige tijd in je huis woont kan je er af en toe een beetje klaar mee zijn. Je kent elke uithoek van dit huis als geen ander, weet precies waar de gebreken zitten en wat er niet geweldig uit ziet en hebt steeds meer ergernissen door dingen die je niet meer zo mooi vindt. Dat het vaak het moment dat je kiest voor doorkijken voor een nieuw huis danwel gaat sparen om de boel te renoveren.  Wij  kozen zelf voor het laatste. Ons huis is een jaren ‘30 huis, wat er dus al snel wat oud uit ziet. Maar wij houden zelf helemaal niet zo van oud, wij vinden juist een moderne sfeer in een huis echt veel leuker staan. We hebben daarom afgelopen jaar heel wat dingen aan ons huis gewijzigd. Veel mensen vroegen ons naar onze verbouwingen, dus daarom heb ik in deze blog op een rijtje gezet wat we allemaal gedaan hebben. Mogelijk hebben jullie daar nog wat aan voor je eigen verbouwing!

Tips

Zo hebben we onder meer:

  • De badkamer een moderne look gegeven. Deze was gewoon saai wit, maar heeft nu een leuke beige kleur tegels en nieuwe douche. Daarnaast hebben we nu boven ook een wc ingebouwd. De badkamer ziet er nu een stuk beter uit en staat niet meer op mijn irritatielijstje.

  • Wij wonen natuurlijk samen met drie dochters die behoorlijk ijdel zijn. Daarom hebben we voor de gang een spiegelwand op maat laten maken.  Hiervoor hebben we de glazen wanden en spiegels van Glassby gebruikt. De meiden vinden het handig maar ik vind het voornamelijk hartstikke leuk staan omdat het onze ouderwetse hal de hele nieuwe moderne look geeft waar ik zo naar op zoek ben – ik vind dit nu het leukste gedeelte van het huis. Overigens was dit snel online geregeld en ook het leveren ging snel. Echt een aanrader!

  • In de woonkamer hebben we veel meubels vervangen en twee muren een andere kleur gegeven. Het is echt heel wonderlijk hoeveel dat voor je huis kan doen. Door de standaard witte muren opeens donkerblauw te maken krijg je een hele warme uitstraling in de kamer. Dit in combinatie met onze nieuwe houten meubels voelt de hele woonkamer als een nieuwe die ik voorlopig nog niet zat ben. En het oogt ook meteen een stuk ruimer, maar dat kan ook komen doordat we veel hebben opgeruimd en weggegooid.  Echt een aanrader voor jullie.

Dus, pak die kwast, neem die spiegelwand en renoveer die badkamer, het voelt geweldig!

Andere Artikelen